tisdag 16 maj 2017

Att fylla år på sjukhuset!

I söndags fyllde jag år! För en del vuxna är födelsedagar bara en annan dag, som vilken som helst. Nu är ju inte jag en normal vuxen utan jag är barnsligt förtjust i födelsedagar. Bra ingredienser i en födelsedag är tårta, ljus, ballonger, serpentiner, vimplar, presenter, överraskningar och massa kärlek från familj.

Torsdag morgon slog det mig på riktigt att jag skulle fylla år inlagd på neurokirurgiska, det sög så mkt så jag faktiskt bröt ihop och grät lite över orättvisan i hela situationen, men det är som så ofta bara att resa sig upp och gilla läget.

Så kom söndagen, det började med medicinering på natten då sjuksköterskan viskade Grattis vid 02.00 när hon var inne och tog droppet. Sen fick jag gratulationer av morgonpersonalen, men kände ändå ett litet stygn av sorg för att jag ville ju träffa barnen och min man.

Efter frukosten när jag varit uppe och fått på mig dagskläderna och fått igång morgonmedicineringen öppnades dörren och hela familjen kom in med en stor säck fylld med 38 uppblåsta ballonger. Det hängdes vimplar i fönstret och serpentiner blåstes ut för att dekorera hela rummet :) Barnen informerade glatt att dom stoppat en glasstårta i frysen och mannen visade stolt att han hade köpt tårtljus men fått besked att vi inte fick tända dom pga syrgas etc på avdelningen. Mitt hjärta svämmade över av omsorgen att mannen orkar fixa allt detta för lilla mig! Inget extremdyrt, men allt ovärderligt!

När familjen åkt hem en vända för att hinna med barnkalas hos kompis fick jag vila lite och blev väckt av den polska städaren som glatt steg in på mitt rum och sjöng en underbar polsk visa för mig som gratulation enligt löfte från dagen innan. Sen utbrast han sorgset att han försovit sig på morgonen så han hade inte hunnit stanna och plocka blommor till mig på vägen in som han hade tänkt utan han hade "bara" sången att bjuda på.

Senare på em kom familjen tillbaka och svärföräldrarna anslöt oxå då vi fick fika på glasstårtan och firandet fortsatte med gemenskap som fortsatte med ännu mer besök på kvällen. Tacksamhet över att känna mig älskad!

Summering av dagen är helt fantastisk! När jag på kvällen sjönk ner i min säng fylld av glädje och tacksamhet läste jag genom sociala medier och värmdes igen hela vägen in i hjärteroten av all omtanke som skickats till mig. Jag fortsätter att glädjas åt födelsedagar och fortsätter envist att hävda att med ballonger och kärlek kan födelsedagar som verkar hopplösa bli helt fantastiska!

Lite bilder från dagen bjuder jag på!
2 kommentarer:

  1. Åh herregud så underbart!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Det som såg ut att bli en av dom sämsta dagarna blev en av mina bästa födelsedagar! <3

      Radera