tisdag 18 april 2017

Lätt i början?

Med nytt mål i sikte är det lätt att satsa hårt, att gå hela vägen och kämpa med den varmaste av glödar! Men när vi hållit på så där i några veckor (eller mindre) och fortfarande inte ser dom drömska resultat som var målet så tappar vi glöden och viljan att kämpa! Känner du igen dig? 


Det är då vi behöver påminna oss om målet, kanske få någon i närheten att snällt berätta ifall målet över huvudtaget är realistiskt, annars är det dags att börja med att justera det. Men utgå ifrån att du har ett realistiskt mål och du bara är otålig? Jag säger det ofta till kunder och ännu mer till mig själv; LITA PÅ PLANEN! Det tar tid att uppnå resultat. Det är ballt och imponerande med människor som når dit för att dom håller sig till planen även när det är tråkigt. Dom tränar även när det inte längre var det roligaste att göra den dagen. 

Hela vårt samhälle lär oss att saker ska gå fort och i många fall är det bekvämt och bättre med snabba lösningar. Ponera ett samhälle styrt av vanlig postgång till exempel, jämfört med nuvarande sms och epost. Men när det kommer till vår kropp och vår hälsa måste saker få ta tid ibland och då gäller det att ha skapat ett skyddsnät för att inte tappa fokus. 

Ett bra tips är delmål som du har tålamod att invänta, då blir inte det stora målet så svårt att nå! Koppla ditt mål till en känsla, hur kommer du känna när du når dit eller när du inte gör det? Påminn dig ofta om den känslan!

Dagens pepp är att hålla ut! Se över ditt mål, se till att det är realistiskt, sen håll ut! Skapa delmål så du ser att du är på väg, men i övrigt så lita på planen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar