tisdag 4 april 2017

Morgonjogg med både förrätt och efterrätt!

Det är så lyxigt och skönt att få komma ut på morgonjogg! I videon visar jag två rörelseövningar jag kör på morgonen, 10 ggr på varje övning men bara ett par repetitioner i videon.


Glöm inte bort att börja er joggtur med att värma upp ordentligt! Det tar 10-15 min med en bra uppvärmning så stressa inte genom den oavsett hur lite tid du har, det är inte värt överbelastningen eller överansträngningen i kroppen.



Efter din tur är det lika viktigt att ta tid att stretcha genom kroppen. Kanske tycker du att det är onödigt och att det viktiga är själva löpturen eller själva momentet där du svettas och tar ut dig. Jag vill ändå rekommendera dig att ta tiden till både uppvärmning och nedstretchning, för de delarna är även dom viktiga komponenter av träningen. Tänk på ett träningspass som en trerätters middag!

Förrätt = Uppvärmningen, att få smaka lite på vad som komma skall. En försmak, en uppladdning för ansträngningen som du ska leverera.

Huvudrätt = Det stora i det du ska träna det passet, kanske är det ett löppass, eller ett styrkepass. Oavsett är det lika viktigt att se till att kroppen är förberedd för att klara av prestationen.

Efterrätt = Nedvarvning och stretch! Ack så viktigt att unna sig lite av träningens choklad eller sötsak! Ta tillfället i akt att fundera igenom träningen, vad kändes bra, vad var mindre bra, vad ska du förändra till nästa pass... finns massor med vinklar att fundera genom om det är prestationen i sig som utvärderas. Men lika viktigt att ta tid och njuta av att du faktiskt varit ute och tränat och tagit tid för din hälsa!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar