måndag 6 mars 2017

Träna tillsammans

Många jag pratar med nämner att dom kommer till gymmet även för det sociala och för att träffa, umgås och träna med andra. Vi har några som kommer ner som par och tränar tillsammans, både yngre och ända upp i 80+ åldern. Det är så härligt att se dessa par, blir som en liten dejt i tillvaron, då man ägnar sig åt friskvård, inte bara för kroppen, utan även för relationen!

Just med tanke på det försöker jag och mannen att träna ihop minst en gång per vecka i alla fall. Denna veckan fick vi bara ihop logistiken en morgon så vi kunde träna ihop. Bortsett från att det faktiskt är just socialt och roligt att träna, blir det ett tillfälle att prata om drömmar, mål och bara lyfta tungt och ta i tillsammans.

Vi började med att värma upp lite på crosstrainern, sen rörelseövningar för att lossa lite låsningar och sist i "uppvärmningen" var lite teknikträning med tyngdlyftningens 1-6 rörelse, för att även mjuka igång alla leder och kroppen som helhet.

Därefter blev det ett komplett helkroppsprogram med samtliga stora grundrörelser med fokus på rätt utförande och så stort rörelsefång som var möjligt med kroppens begränsningar. Målet är att kunna jobba i hela rörelsen men viktigast är att tekniken sitter så vi inte skadar kroppen. Fördelen med att vara två som tränar tillsammans är att man kan hjälpa varandra att se när tröttheten börjar ta ut sin rätt på tekniken, och då påminna varandra om att avbryta så vi inte skadar oss.

Nackdel med att träna ihop är dock att det tar längre tid att vara två så för att den dagens måsten och jobb skulle hinnas fick vi hoppa över konditionsdelen, men det tar vi igen på andra dagar, så ingen fara.

Avslutningsvis gjorde vi lite "klassisk" statisk strech, för att sen gå över till att jobba med dynamisk rörelsestretch för att varva ner.

Det viktiga med att vi tränar tillsammans är just att det är faktiskt en viktig del i vår relationsvård, inte för att vi tränar för att se bättre ut eller på annat sätt vara utseendefixerade. Det vi visar varandra genom att jobba på att må bra, både fysiskt och psykiskt, är att vi prioriterar att finnas så länge som möjligt för varandra. Att vi månar om att orka livet tillsammans och orka vara föräldrar, partners och vänner! Så ta tid för varandra i veckan, gärna genom att träna tillsammans! Det måste inte vara på gymmet men se till att det är någonstans där ni inte blir inlurade i teknik som tar fokus från varandra. Varför inte öva på att se varandra lite mer än vanligt denna veckan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar