tisdag 10 januari 2017

Vardagsmotionen!


Ett mål för mig under 2017 är att få rätsida på vardagsmotionen! Jag har bra koll på min träning, har olika mål för olika delar av träningen som alla just nu känns roliga och peppande. Risken är istället att jag blir vardagslat, att jag undviker trappor eller åker korta sträckor med bilen. Resultatet blir att istället för att få belöning för min träning så förtas det av latheten i vardagen, så ett mål med 2017 är att bli bättre på min vardagsmotion!

Med en hund i hushållet är det inte så jättesvårt, idag blev det en morgonpromenad med backar! Trodde jag hade mer att ge, men 4:e dagen på penicillin (halsfluss) tog denna normalt sett 40 min rundan, en hel timme. Blä... blev att avboka kvällens planerade träningspass och inse att vila sig i form gäller även mig när sjukdom hälsar på. 

På plussidan var promenaden ändå väldigt mysig, vi mötte hjortarna och båda hundarna (en lånehund, vi äger bara en) har lyssnat behagligt och gett mig trevligt sällskap på turen.

Ta hand om dig idag och jag slår ett litet slag för vardagsmotionen idag! Passa på att ta en kort promenad, gör en squat om du ska ner i ett underskåp, hoppa av bussen en hållplats för tidigt o gå lite extra, ta trapporna istället för hissen! Alternativen är många! Dela gärna med dig av din favoritform av vardagsmotion i kommentarerna. 3 kommentarer:

 1. Tänkvärt, ska även jag försöka ta tag i vardagsmotionen.

  SvaraRadera
 2. Annika Hasselblad10 januari 2017 13:01

  Jag tar bussen fem hållplatser längre bort och går då raskt 4 km. Det gör mycket för mig. Kram, fina Emma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt!! Det gör stor skillnad i vardagen!

   Radera