torsdag 16 februari 2017

Rörelse i vardagen!

Ibland är det svårt att få till motionen som småbarnsförälder, men det behöver inte vara det med bara lite kreativitet. Det finns så otroligt många möjligheter till rörelse i en barnfamilj och dom flesta barnen (kanske beroende på ålder) uppskattar när vi som föräldrar är med och gör saker tillsammans med dom! 

Vad sägs om att nästa gång ni är på lekland hänga med barnen i klätterställningar och rutschkanor? Barnen lär älska det och jag lovar att ni blir varma i kläderna oxå, så klä er bekvämt och smidigt med orädsla för svett! 


Andra roliga sätt om tiden att ta sig till gymmet smyger iväg är att göra en cirkelträning hemma! Antingen hänger barnen på och roar sig med att träna tillsammans med dig, eller så hejar dom på och agerar fotografer ;) Även här behöver det inte vara så komplext eller kräva särskilda redskap. Att använda en vanlig stol för att gå upp och ner funkar som en station, och samma stol kan sedan nyttjas till att göra dips. Varför inte utmana barnen (som oftast är förvånansvärt starka) till jägarvila mot en vägg eller att stå i planka? Bara fantasin sätter gränser!Njut nu av er torsdag och utmana er till att göra någon rörelse idag, antingen själva eller ihop med familjen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar